Stel je voor: de klas heeft een reis om de wereld gehad in muziekritmes. De klas is helemaal opgegaan in de workshop. Sihan zegt ’s middags bij het ophalen tegen zijn vader ‘Dat was de gaafste les die ik ooit heb gehad!’  

Die middag kwamen twee muzikanten de klas binnen met een verzameling trommels en andere ritme-instrumenten. Iedereen mocht vertellen in welke landen ze al eens geweest waren en toen vroeg de workshopleider: willen jullie met ons op reis?  

Al spelend, trommelend, slaand en muziekmakend, reisden de leerlingen door Afrika, het Midden-Oosten, Zuid-Amerika en Europa. In al die landen leerden de kinderen samen spelen en ritmes met elkaar te verbinden.  

Ze leerden naar elkaar te luisteren om goed te kunnen samenwerken en ze leerden hoe ze muziek maken in andere delen van de wereld. En vooral hebben ze ongelofelijk veel plezier gehad. Hoe zou dat voor u zijn? 

Wij zijn twee enthousiaste slagwerkers met stevige roots in het onderwijs. Speciaal voor het basisonderwijs hebben wij een programma Percussie Spelen ontwikkeld dat voor alle niveau’s te gebruiken is. Wij hebben zowel ervaring in het speciaal als in het regulier onderwijs. 

Voor meer informatie, vul aub het contactformulier in.

Over Robert Verbout

Drummen met één hand. Leven na een beroerte, vertelt het verhaal van de auteur, tevens drummer, hoe hij na het krijgen van een beroerte zijn leven weer op de rit probeert te krijgen. Dit gebeurt letterlijk met vallen en opstaan. De auteur slaagt erin door zijn relativeringsvermogen, positieve inslag, humor en zelfspot de lezer mee te nemen in zijn zoektocht naar een andere invulling van zijn leven. Drummen met één hand is daarmee vooral een voorbeeld hoe om te gaan met verdriet en verlies en dat weten om te zetten in je eigen voordeel.

https://www.bol.com/nl/nl/p/drummen-met-een-hand/9300000042944492/

Schrijf je in voor percussie